Tandzorg Op Maat

Het is aan te bevelen om regelmatig voor een controle naar de tandarts te gaan. De tandarts controleert uw gebit op gaatjes en kijkt of uw tandvlees gezond is.

Ook zal de tandarts wat tandsteen verwijderen en kan hij een röntgenfoto maken om uw gebit beter te onderzoeken. Als een behandeling wenselijk is, dan zal de tandarts daarvoor een nieuwe afspraak met u maken. Zo helpt de tandarts u uw gebit in gezond te houden.

Hoe vaak u de tandarts zou moeten bezoeken hangt af van de staat waarin uw gebit verkeert en het onderhoud dat u zelf doet. Als u elke dag twee keer goed poetst, flost en tandenstokers gebruikt, kunt u wellicht minder vaak voor controle bij de tandarts komen. Het is echter niet aan te raden de tandarts alleen te bezoeken bij klachten. Veel ziekteprocessen, zoals tandbederf en ontsteking van het tandvlees, kunnen lange tijd klachtenvrij verlopen, maar ondertussen wel steeds meer schade veroorzaken en daarmee de kans verhogen dat u tanden of kiezen verliest. Uiteindelijk bent u dan ook nog eens duurder uit. Dat geldt ook als u het advies krijgt de mondhygiënist te bezoeken. Goede preventie met een regelmatige controle voorkomt onnodige schade.

Overleg met uw tandarts welke termijn tussen de periodieke controles het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie.